Tysk strøm handler på rekord-niveau – 12. maj 2022

Tysk strøm handler på rekord-niveaue og markederne hopper videre på eskalerede spændinger mellem Europa og Rusland. Renten er nået til 4,5%, så spørgsmålet er, om vi ikke snart ser en større korrektion på boligmarkeder herhjemme. Også inflationen når nye højder, og i april var den ca 6.5% fra april sidste år – vist nok et tempo ikke set de sidste 40 år…

Gasmarkedet

Rusland har sanktioneret Tyskland mht gas i dag. De har stoppet leverancer til tidligere Gazprom-selskaber, hvilket fik markederne til at være rødglødende i løbet af dagen. Gas i Holland, som er mest handlet, ligger her sidst på dagen oppe med 10% for resten af 2022 mens fx 2023 er oppe med 5%.

Tysk strøm handler på rekord-niveauer - Danske mangler lidt at indhente
De danske strømpriser stiger kraftigt

Øvrige korte nyheder

Indien og Europa har hævet efterspørgslen på kul fra Asien, hvilket fik priserne til at stige kraftigt. På den ene side virker det til økonomierne rundt omkring tæsker derudaf, mens man ser aktiemarkeder bløde, og hele Rusland-Ukraine-situationen være en mere og mere trist fortælling. Vejret har budt på lidt mere regn i en periode, hvor vi også har haft god vindproduktion.

”Bonus”-info

Danske strømpriser mangler en del at indhente i forhold til de tyske – det er muligt at komme ombord på toget endnu…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

EL
NATURGAS
MARKEDSKOMMENTARER
FAKTA
FILOSIFISKE FINURLIGHEDER
SAMARBEJDER
EL
EL
NATURGAS
MARKEDSKOMMENTARER
FAKTA
FILOSIFISKE FINURLIGHEDER
SAMARBEJDER